13 Nisan 2015 Pazartesi

GÖZENEKLERİMİZİ NASIL SIKILAŞTIRIRIZ?

Ahh yeşimmm bizi pazar günü yazısız bıraktın sen ne yaptıınn ! Dediğinizi duydum :) haklısınız .. Pazar günü çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla, mis gibi bir havayı kaçırmayalım kendimizi oraya buraya atalım dedik ve malum gün sonu yorgunluğundan yazımı toparlıyamadım kusuruma bakmayın( bakmazsınız biliyorum beni seviyosunuz e tabi ki bende sizi çok seviyorum :D )  gözeneklerimizle ilgili illaki hepimizin problemi vardır. Gözeneklerimiz git gide daha da belirginleşiyor veya gözeneklerimi ilk kez bu kadar belirgin  görüyorum diyenlerimiz var. Peki niye bu kadar  belirginleşiyor veya niye gözeneklerimiz daha da fazla açılıyor? O zaman buyrun yazımıza başlayalım :) 



-Deri yüzeyinde her bir yağ bezinin deriye açıldığı porlar (gözenekler) bulunur. T bölgesi alanlarında gözlenen bu problemde; sebum salgısının koyu kıvamda olması, yağ bezinin hormonal nedenlerle ya da bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak yağ üretimini artırması veya deriyi döşeyen hücrelerin bu gözenekler içine dökülmesi sonucu bu kanallar tıkanır. Buna bağlı olarak siyah ve beyaz noktalar (komedonlar) oluşur.

- yapacağınız ilk adım gözeneklerinizi kirden arındırmak ne gözeneklerinizin açık olduğundan kirlerin dışarı atıldığından emin olmak için, çok sıcak olmayacak yüzünü çok yakmayacak şekilde bir kaba veya tencere de olabilir, sıcak suyu dökmek ardından 2.5-3 dakika kadar yüzünüzü o sıcak suyun çıkan buharına doğru tutmak. (Buhar gözeneklerinizi kirden arındırır.) 


-küçük bir bez parçasını veya küçük( çok kalın olmayan) mini boy el havlusunun üzerine limon suyu sıkın veya limon suyu sıkılmış kaba havluyu batırıp çıkartın. Ardından yüzünüze koyun 1 dakika bekletip yüzünüzü durulayın(limon suyu gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlar.) 



-cildinizi sabah ve akşam olmak üzere mutlaka düzenli olarak temizleyiniz.



-haftada 1 kez peeling uygulayınız. Eğer cilt tabakanız ince veya cildinizdeki kılcal damarlarınızı görebiliyorsanız peeling yapmamanızı tercih ediyorum kii bunu cilt uzmanları da önermiyor çünkü kılcal damarları daha da gün yüzüne çıkarmak pek de iyi birşey değil:)  Özellikle içerisinde fazla kimyasallar bulundurmayan ürünler almaya dikkat ediniz. 


--- İLETİŞİM: 
- youtube channel: mymakeupbag
- instagram: @swanjade
- twitter: @bayan_galaxy
- mail: yesim.erin91@gmail.com

Görüş, öneri veya herhangi bir ürünü tanıtmamı yorumlamamı isterseniz bir tıkla uzaklıktayım ;)
Öpüyorumm :** 

----------------------------------------------
-a small piece of cloth or small (not too thick) mini-sized towel over the lemon juice or lime juice squeezed out and drained rough towel to tighten. Then put your face rinse your face, then wait 1 minute (lemon juice allows your pores tightening.)

-your skin in the morning and evening, including necessarily clean on a regular basis.

-apply Exfoliating once a week. If your thin skin layer, or if you can see your capillaries in your skin peels, I'd prefer that you not everyone doing it skin experts also does not suggest because more capillaries to face the day it's not good to remove) Especially if more chemicals in products please note to take possession.

--- CONTACT:
- youtube channel: mymakeupbag
- instagram: @swanjade
- twitter: @bayan_galaxy
- mail: yesim.erin91@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder