17 Mart 2015 Salı

BB Mİ YOKSA CC KREM Mİ ?

Son zamanlarda çok popüler olan BB ve CC kremler aklımızı karıştırıyor değil mi ? Bunların fondötenden acaba farkı nedir? 
Hangisi bizim için en uygunudur? 
Hangisini kullanmalıyız? Diyenler:) 
Buyrun o zaman ..


geçmişte çok yoğun bir şekilde kullanılan ve maalesef uzun vadeli kullanımlarda cilde zararı olan fondöten yerini hem nemlendirici hem de cildi koruma işlevine sahip olan BB krem ve CC kremlere bıraktı diyebiliriz. 


BB kremlere kısaca değinmek gerekirse bu kremler biraz daha fondöten ile benzerlik gösteriyor ve cildi beslerken bir yandan da kusurları kapatmak için kullanıldıklarını görüyoruz. Ancak fondötenlerin aksine ciltte sivilce yapmadıkları kanıtlanmış olan, ayrıca içeriklerinde bulunan nemlendirici ve güneş korumaları olan BB kremler, çok ağır yüz kusurları olmadıkça her kadının günlük ihtiyacını karşılamakta yeterli oluyor.


CC kremler ise BB kremlerin aksine kusurları kapatmak için değil de ciltteki ufak tefek prüzleri düzeltmek üzere üretiliyorlar. Bu nedenle çok hafif belli belirsiz gözenekleriniz varsa ve cilt renginizden dolayı devamlı renk tonlarında farklılıklar meydana geliyorsa CC kremler ile çok daha güzel görünebilirsiniz. Bu kremlerin de nemlendirici özelliklere sahip olmaları cildin beslenmesine yardımcı olmakta ama burada önemli bir nokta var kii, bazı modellerinde güneş korumasının yer almadığını da unutmamanız gerekiyor! Her zaman cilt korumalı ürünler alırsanız sizin için daha iyi olacaktır :)) 


Soru görüş ve öneriler için:
 yesim.erin91@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder